دو پوهنحی پوهنتون پروان محفل معارفه با محصلین جدید الشمول برگزار کردند

پنجشنبه ۱۴۰۲/۹/۳۰ - ۱۰:۵۰
دو پوهنحی پوهنتون پروان محفل معارفه با محصلین جدید الشمول برگزار کردند

به اساس هدایت محترم دکتور محمد عزیزکاظم، رئیس پوهنتون پروان قبل از ظهر امروز شنبه ۲۵ قوس، پوهنحی شرعیات و زراعت با حضور پوهنمل آغا محمد محمدی، معاون تحقیقات علمی و مجله، روسای پوهنحی ها، استادان و جمع کثیری از محصلین محفل معارفه برگزار کردند.

پوهنمل دکتور حکیم الله امینی، رئیس پوهنحی زراعت ضمن تشریح لایحه های وزارت تحصیلات عالی، سیستم کردت و سهولت ها به سطح پوهنتون و پوهنحی برای محصلین را ارائه نمود.

آقای دکتور امینی تصریح نمود که نسبت به هر زمان دیگر فرصت های خوب ادامه‌ی تحصیل در این نهاد مهیا شده و ما برای محصلین مبتکر و خلاق آماده‌ی زمینه سازی های بهتر هستیم.

در عین حال پوهنیار عبدالمعز عتیق، رئیس پوهنحی شرعیات ضمن تشریح لایحه ها نیز افزود که هئیت رهبری پوهنتون پروان متعهد به ارائه خدمات بهتر تحصیلی برای تمامی محصلین است و محصلین باید از فرصت پیش آمده استفاده‌ی بهینه را بکنند.

آقای عتیق اذعان نمود که پوهنحی شرعیات با شش دوره فراغت بهترین جوان را در دو رشته تقدیم جامعه نموده ام‌سال حدود ۹۰ تن دیگر را جذب کرده اند.

گفتنی‌ست که پوهنحی زراعت نیز  از بدو تاسیس تا اکنون در هفت دوره فراغت شان صدهاتن از جوان را در چهار رشته‌ی تحصیلی تقدیم جامعه نموده و در کانکور ام‌سال نیز میزبان ۲۰۰ تن دیگر نیز بوده اند.

تازه خبرونه

دوشنبه ۱۴۰۲/۸/۱ - ۱۴:۲۴

د پروان پوهنتون علمي شورا دښاغلي ډاکټر محمد کاظم په مشرۍ دایره شوه.

نن یکشنبه د تلې میاشتې په ۳۰ مه نېټه له غرمې مخکې د پروان پوهنتون رئیس ښاغلي ډاکټر محمد عزیز کاظم په مشرۍ د پوهنتون. . .

یکشنبه ۱۴۰۲/۷/۳۰ - ۹:۲۰

چهارشنبه د تلې میاشتې په ٢٦ نېټه پروان پوهنتون کې د کرني پوهنځي د استادانو تر څارنې لاندې د یاد پوهنځي په څېړنیز فارم کې زده کړیالانو ته د څو ډوله هنګ بوټو کرلو تجربه وروښودل شوه.

د. . .

یکشنبه ۱۴۰۲/۷/۳۰ - ۹:۷

له پروان پوهنتون څخه ۷۱ تنه زده کړیالان د کمپیوټر له کورس څخه فارغ شول.

چهارشنبه د تلې (میزان)  د میاشتې په ۲۶ مه نېټه مخکې له غرمې د کرنې پوهنځي ٧١ تنه زده کړیالان د کمپیوټر له دوه. . .