پایان روز سوم سمینار دینی-علمی برای استادان پوهنتونهای دولتی و خصوصی در پوهنتون پروان

یکشنبه ۱۴۰۱/۱۲/۲۱ - ۹:۱۳

پایان روز سوم سمینار دینی- علمی در سالون کنفرانس های پوهنتون پروان به تداوم روز های اول و دوم امروز ( شنبه 20 حوت) با مهمانان برنامه و حضور پُرنگ نزدیک به 250 تن از استادان پوهنتون پروان و موسسه تحصیلات عالی خصوصی دانش بر محور عناوین مختلف دایر و روی آجندای مطروحه به مباحثه گرفته شد.

روز اول

1-  پیشرفت های اقتصادی امارت اسلامی

2 – پیشرفت های نظامی امارت اسلامی

3 – اهمیت و حقیقت جهاد

4 – صفات استاد موفق و امانتداری در وظیفه

روز دوم

1 – مقتضیات ایمان و اسلام

2 – ضرورت اقامه‌ی نظام اسلامی و دوام آن

3 – زنده‌گانی امام ابوحنیفه رحمه الله به عنوان یک امام و استاد

4 – مقام، حقوق، حجاب و جایب زن در شریعت اسلامی

روز سوم

1 – حقوق و  وجایب امیر مسلمانان

2 – تاثیر نیت نیک و اخلاص در ساختار جامعه

همه این مواردی در بالا ذکر شده بود محور اصلی این سمینار سه روزه را تشکیل داده بود که از سوی محاضرین و معاونین آنها در جریان سه روز به پیش برده شد.

محترم دوکتور محمد عزیزکاظم، رئیس پوهنتون پروان در پایان روز اخیر ضمن قدردانی از حضور پُرنگ مهمانان، استادان، دست اندرکاران  که نقش اساسی در راه اندازی این سمینار داشتن و نیروهای امنیتی که در تامین امنیت سهم گرفتن سپاسگزاری نموده افزود که جای بسا خوشبختی و مسرت است که در نظام کنونی مقامات بلندپایه‌ی دولتی به سطح والی صاحب، معاون والی و حتی قوماندان امنیه، روسای ادارات دولتی در مباحثه های این چنین شرکت می کنند که شما شاهد حضورشان در این برنامه بودید و تلاش می کنیم تا پس از این نیز آنچه برای تبادل افکار و مباحثه های مفید در سطح ولایت نیاز باشد با برگزاری چنین برنامه ها مردم و نسل جوان را در روشنایی احکام شریعت اسلامی قرارداده تا باشد که بر حقیقت و حکمت دین مبین اسلام همه به درستی بدانند.

آقای دکتور کاظم، تصریح می کند که این سمینار برپایه‌ی اهداف ذیل راه‌اندازی شده بود.

۱_ ایجاد هماهنگی میان پوهنتون های امارتی و خصوصی.

۲_ پایان دادن به فاصله میان مدارس دینی و پوهنتونها که در گذشته افراد مغرض در تلاش ایجاد فاصله شده بودند.

۳_ ایجاد حسن نیت اعتماد میان استادان پوهنتونهای امارتی و خصوصی.

۴_بیان اهداف و پالیسی امارت اسلامی افغانستان به شکل علمی و آکادمیک.

۵_ حصول اطمینان از پیشرفت های اقتصادی.

۶_ حصول اطمینان از پیشرفت های نظامی و امنیتی.

۷_ حصول اطمینان از توجه و ارج گزاری امارت اسلامی افغانستان به تعلیم و تحصیل.

در خاتمه توزیع فورم های ارزیابی از کیفیت سمینار جهت جمع آوری نظریات استادان توزیع گردید که نتایج مثبت آن خیلی عالی و برجسته بوده و بر اساس آن کمیته علمی و فرهنگی قطعنامه  ذیل را ترتیب و توسط دکتور عبدالحق حنیف به خوانش گرفته شد:

۱- استادان پوهنتون های امارتی و خصوصی ولایت پروان از اینچنین برنامه ها استقبال می کنند.

۲- استادان پوهنتون های ولایت پروان میخواهند تا دیگر نهادهای تعلیمی و مدارس دینی نیز چنین برنامه هارا دایر نموده از استادان پوهنتون منحیث محاضر دعوت کنند.

۳- استادان پوهنتون از همه پالیسی های امارت اسلامی برای تطبیق برنامه های اکادمیک و رفاه جامعه و کشور حمایت میکنند.

۴- استادان پوهنتون در تطبیق اهداف و برنامه های علمی، تطبیق اوامر و هدایات سازنده امارت اسلامی، خدمت به کشور و اولاد وطن متعهد میباشند.

۵- استادان پوهنتون های ولایت پروان از مقامات وزارت تحصیلات عالی و مشرتابه امارت اسلامی میخواهند تا اعضای کادر علمی پوهنتونهای پروان و پوهنتون های کشور را در محراق توجه خویش قرار داده حمایت همه جانبه نمایند.