878 تن از27 رشتهی تحصیلی روزانه و شبانهی پوهنتون پروان فارغ التحصیل شدند.
محفلی با شکوهی که به مناسبت فارغ التحصیلان این نهاد علمی امروز یکشنبه 28 عقرب در پوهنتون پروان دایر گردیده بود در آن محترم مولوی دکتور لطف الله خیرخواه معین امور علمی وزارت تحصیلات عالی، الحاج مولوی عبدالعلی قدرت الله امینی والی ولایت پروان، دکتور اسامه عزیز رئیس پوهنتون کابل، حاجی محمد عثمان ترابی قومندان امنیهی ولایت کاپیسا، اعضای شورای علما، رئیس استخبارات، روسای ادارات دولتی پروان، معاون امور علمی پوهنتون بین المللی اسلامی افغان، هیئت رهبری پوهنتون پروان، استادان، کارمندان واحد اداری، محصلین و جمع کثیری از بستگان آنها شرکت ورزیده بودند.
ابتدا دکتور محمد عزیزکاظم رئیس پوهنتون پروان ضمن خیر مقدم گفتن مهمانان افزود که پوهنتون پروان دارای ده پوهنحی است که از ۹ پوهنحی و ۲۷ رشتهی تحصیلی روزانه و شبانهی امسال هشتصد و هفتاد و هشت تن فارغ التحصیل شده اند.
آقای دکتور کاظم تصریح نمود که تلاشها جریان دارد تا این نهاد علمی به سویه ماستر پس از این فارغ التحصیلان را تقدیم جامعه کند.
رئیس پوهنتون پروان تاکید نمود که موجودیت آمریت ارشاد و دعوت و برگزاری برنامه های دعوتی و اصلاحی، همکاری شورای علمای پروان در بخش تعلیم عقاید اسلامی، تربیتی اخلاقی و دینی، تدریس شیوخ و استادان ثقافت اسلامی در رشته های علوم اسلامی به شکل تخصصی از مهم ترین داشته های مادی و معنوی این پوهنتون می باشد.
در همین حال الحاج مولوی عبدالعلی قدرت الله امینی والی ولایت پروان در جریان صحبت های خود افزود!
کسانی که رابطه بهتر با الله ج داشته باشند، بدون شک در راه کسب علم تلاش کنند، الله در این مسیر سهولت های بیشتر برای شان فراهم میکند.
او گفت پیشرفت های علمی در جهان امروزی نتیجهی زحمات انسانهای است که دیروز مانند شما محصلین عزیز جامه فراغت به تن کرده، بیشتر تلاش کردند بیشتر تحقیق و تفحص نموده و در نتیجه هواپیما، موشکهای قاره پیما، سفینهها، موشکهای فضایی ساختند تا در بیرون از مدار زمین به تحقیق و بررسی بروند.
در عین حال محترم مولوی دکتور لطف الله خیرخواه معین امور علمی وزارت تحصیلات عالی نیز بر اهمیت و نیاز فارغ التحصیلان در جامعه تماس گرفته اذعان نمود که جای خرسندی است که در گوشه گوشه ای افغانستان این شب و روز محصلان از رشته های مختلف فارغ و تقدیم جامعه می شوند.
آقای خیرخواه افزود که 1400 تن استاد به منظور ادامه تحصیلات فوق لیسانس با مصرف بودجه این وزارت که از طریق عواید داخلی کشور تامین می گردد به بیرون از افغانستان فرستاده شده اند.
با این همه دکتور عبدالحق حنیف معاون علمی پوهنتون پروان نیز از داشتههای مادی و معنوی پوهنتون یادکرده افزود؛ از مجموع اعضای کادری این پوهنتون 20 در صد دکتور، 75 درصد ماستر، و در حدود 50 درصد به رتبه های علمی پوهنمل، پوهندوی و پوهنوال می باشند. همچنان ژورنال علمی این پوهنتون موفق به کسب مجوز رسمی از سوی وزارت تحصیلات عالی گردیده طبق معیارهای علمی فعالیت میکند، پلان استراتژیک 5 ساله پوهنتون تدوین مورد تأیید و منظوری وزارت محترم تحصیلات عالی قرار گرفته است.