محصلین پوهنحی کمپیوتر ساینس پوهنتون پروان طرح های دست ساز شانرا به رُخ تماشاچیان قرار دادند.

شنبه ۱۴۰۱/۸/۲۱ - ۱۲:۴۶
کمپیوتر

مسئولان در پوهنتون پروان از ساخت 7 پروژه کاری هوشمند بگونه‌ی آزمایشی توسط محصلین پوهنحی کمپیوتر ساینس این این پوهنتون خبر می دهند.

پوهنیار عصمت الله ثابت، سرپرست پوهنحی کمپیوتر ساینس پوهنتون پروان می گوید که محصلین صنف های چهارم از قشر اناث و ذکور در یک ابتکار و خلاقیت بی پیشینه توانستند که 7 پروژه آزمایشی را که برای یک زندگی مرفه و مدرن نیاز است در حد آزمایشی طرح ریزی کنند.

آقای ثابت می افزاید که پارکینگ هوشمند، سیستم آبیاری هوشمند، ساخت سولر هوشمند، اتومات سازی خانه ها، شیر آب هوشمند، سطل زباله دانی هوشمند، تشخیص صدا در موتر  بگونه‌ی هوشمند و سیستم مکتب هوشمند از مواردی است که این محصلین روی آن پروژه انجام داده اند.

در عین حال دکتور محمد عزیز کاظم، رئیس پوهنتون پروان خلاقیت و ابتکار عمل محصلین را می ستاید و از ایشان می خواهد که برای نیاز های اساسی کشور روزی افغانستان از  وابستگی های تکنالوژی کشورهای جهان تا حدی رهایی یابد و این کشور در ردیف ممالکی قرارگیرد که بتواند ابزار و آلات هوشمندانه برای رفاه خود دیگران طراحی کند.

آقای دکتور کاظم نیز تصریح می کند که برای خود بسنده‌گی باید محصلین در پوهنتون ها از سوی نهاد های دولتی و بازرگانان حمایت مالی شوند.

در همین حال برکت الله حنفی، معاون مالی و اداری پوهنتون پروان ضمن ستایش از ابتکارات محصلین نیز می افزاید که هئیت رهبری پوهنتون پروان همواره در تلاش رُشد استعداد های محصلین بوده و این بار هم در حمایت شان برای به ثمر رساندن این بتکارات شان همکاری همه جانه خواهند کرد.

با این همه نقیب الله حمیدی و  صمیم قاسمی از جمله محصلینی است روی طرح هاکار شبانه روزی انجام داده می گویند که اگر رهبری پوهنتون و دولت در زمینه دستیاری بدهند برای تطبیق و راه اندازی این پروژه ها آخرین سعی خود را بخرچ خواهند تا باشد که در منسه‌ی عمل برای جامعه تطبیق اش کنیم.

این محصلین تصریح می کنند که آماده سازی هر حرح به گونه‌ی میانگین مبلغ شش الی هفت هزار افغانی هزینه برداشته و مدت 3 الی 4 ماه زمان برداشته است و شماری از پرزه جات این طرح ها را حتی از دوبی نیز خریداری کرده اند.

گفتنی است که در جریان هفته جاری شماری از محصلین پوهنحی زراعت نیز نزدیک به 16 نوع فرآورده های زراعتی پروسس شده  را که از آن در ترکیب غذای استفاده می شد در معرض دید بازدید کننده گان قرار داده بود.

تازه خبرونه

چهارشنبه ۱۴۰۱/۶/۱۶ - ۱۰:۱

سرپرست معینیت امور محصلان وزارت تحصیلات عالی با هیآت همراهش از پوهتون پروان دیدن نمودند!
محترم انجنیر سید اسماعیل روحانی ریس امور محصلان خصوصی و سرپرست معینیت امورمحصلان همراه با انجنیر. . .

پنجشنبه ۱۳۹۹/۱۲/۱۴ - ۰:۳۴